Nieuws

Schreuder drukt scepsis de kop in: 'Bij velen het gevoel dat Club zich vergiste'

Schreuder drukt scepsis de kop in: 'Bij velen het gevoel dat Club zich vergiste'

27-04-2022 11:16

Alfred Schreuder kreeg de nodige Club Brugge-sceptici op de hals, maar de twijfel lijkt plaats te hebben gemaakt voor de overtuiging. De Nederlandse trainer, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Ajax, staat er goed op in België, stelt Het Nieuwsblad-columnist David van den Broeck.

Schreuder is bezig aan een indukwekkende reeks van negen gewonnen duels op rij met Club Brugge, en heeft de titel nog altijd in zicht. 'Hoedje af voor Alfred Schreuder (49). Want weinigen die dit drie maanden geleden hadden verwacht', schrijft Van den Broeck, die refereert aan de twijfels rondom de coach. De resultaten lieten aanvankelijk ook nog eens te wensen over, wat niet bijdroeg aan een positieve kijk op zijn werk.

'Velen hadden al het gevoel dat Club zich met deze coach had vergist', aldus de Belgische journalist. 'Balbezit en controle: ja. Diepgang en spektakel: neen. Youri Mulder noemde het 'postbodevoetbal'. Het bracht geen punten op, er was paniek en kritiek. Maar Schreuder zelf bleef daar ijzig kalm onder', zag Van den Broeck.

Schreuder maakt zijn woorden waar. 'Door nog meer te gaan trainen op verticaliteit, maar dan zonder de lange bal. Door veel in discussie te gaan met zijn spelers, als de meester-babbelaar die hij is. Door ballen te tonen en Vormer en Dost ondanks hun status opnieuw naar de bank te tonen, dit keer zonder veel gemor of rumoer. Door ook Lang duidelijk te maken dat het zijn way of the highway was, niet evident, met een speler die het bestuur voor een recordbedrag wil verkopen. En door dankbaar gebruik te maken van de winteraanwinsten, kudo's ook voor datzelfde bestuur en de spelers in kwestie, Odoi en Skov Olsen op kop', vervolgt zijn lofzang.

'Het resultaat van dat alles: meer goals, meer spektakel, meer punten, meer kans op de titel en ironisch genoeg meer kans op een overgang naar Ajax, dat Schreuder hoog op de lijst heeft staan. Maar als hij Club straks als kampioenenmaker zou verlaten en de Amsterdammers 1.5 miljoen euro laten, zal uiteindelijk niemand te klagen', besluit Van den Broeck.