Nieuws

Verbeek adviseert Feyenoorder Sinisterra: 'In die competitie krijgt hij de ruimte'

Verbeek adviseert Feyenoorder Sinisterra: 'In die competitie krijgt hij de ruimte'

26-04-2022 22:28

Gertjan Verbeek ziet dat Feyenoord dit seizoen conditioneel erg sterk is. Het verbaast de voormalig trainer van de Rotterdammers dan ook niet dat de nummer drie van de Eredivisie vaak in de slotfase van de wedstrijd een duel beslist.

Feyenoord won zondagmiddag in extremis van FC Utrecht dankzij een treffer van Luis Sinisterra. "Arne Slot zei aan het begin van het seizoen dat Feyenoord fitter moest worden en dat zijn ze nu. Dus het is ook geen verrassing dat ze steeds op het einde scoren, omdat de tegenstander moe is en zij het hoge tempo vol kunnen houden", aldus Verbeek bij NPO Langs de Lijn.

"Er wordt meteen vol drukgezet op de bal", vervolgt de voormalig oefenmeester van onder meer Feyenoord. "Ook de niet zo snelle verdedigers sluiten meteen aan op de middellijn, want dat moet. Daar is continu op getraind. FC Barcelona had in de tijd van Guardiola de vijfsecondenregel. Bij Feyenoord duurt het iets langer, maar niet veel."

Verbeek ziet een mooi toekomst weggelegd voor Sinisterra en is van mening dat de Colombiaan het beste naar de Bundesliga kan gaan. "De ploegen spelen daar tegenwoordig in verschillende vormen. Hij kan van links naar binnen komen, maar ook op tien of in een tweespitsensysteem spelen. In die competitie krijgt hij de ruimte. Bayern München? Nee, net daaronder. Die stap zou ik eerst maken", aldus Verbeek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s