Bundesliga weer spannend: Witsel schiet Dortmund in de laatste minuten langs Mainz

16-03-2022 21:25 Laatste update: 17-03-2022 10:00

Axel Witsel heeft er woensdagavond voor gezorgd dat de strijd om de Bundesliga-titel weer spannend is. De Belgische middenvelder maakte in de slotminuten het enige doelpunt in het treffen tussen FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund: 0-1.

Dortmund-trainer Marco Rose liet Donyell Malen aan de aftrap verschijnen, maar hield Erling Haaland op de bank. Mainz, met Jean-Paul Boëtius op de bank, maakte het Dortmund knap lastig. Rose had de hulp van zijn Noorse sterspeler daarom hard nodig en liet hem al snel in de tweede helft invallen.

Het duel leek uiteindelijk uit te lopen op een gelijkspel, maar vlak voor tijd kwam hier toch verandering in. Giovanni Alejandro Reyna legde aan voor een vrije trap waaruit Witsel vakkundig kon binnentikken. Na de overwinning van Dortmund bedraagt het gat met Bayern München nu vier punten. Dortmund gaat zondag op bezoek bij 1. FC Köln, terwijl Bayern het thuis opneemt tegen Union Berlin.