Nieuws

Zweeds ballenmeisje krijgt shirt omdat ze goed tijdrekte: 'Ze deed het uitstekend'

Zweeds ballenmeisje krijgt shirt omdat ze goed tijdrekte: 'Ze deed het uitstekend'

14-10-2021 15:27

De veertienjarige Valeria is sinds dinsdag een bekende Zweedse. Ze was ballenmeisje tijdens de interland tegen het Griekenland van bondscoach John van ’t Schip en werd geprezen omdat ze goed tijdrekte.

De Zweden mochten absoluut niet verliezen van Griekenland en dus werd Valeria geïnstrueerd om na de 1-0 van haar land rustig aan te doen als een speler de bal terug wilde hebben. Als bedankje daarvoor kreeg ze na afloop van de wedstrijd, die uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen door Zweden, het shirt van doelpuntenmaker Emil Forsberg.

De aanvallende middenvelder sprak na afloop van de interland met Expressen over de rol van het ballenmeisje. “Ik vertelde haar dat ze de bal wat langer vast moest houden en dat deed ze. Ze deed uitstekend wat ik haar gevraagd had, dus kreeg ze mijn shirt na de wedstrijd. Het was belangrijk wat ze voor ons heeft gedaan, dus het was leuk om dit terug te kunnen doen.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!