Nieuws

Ajacied-Daramy: 'Het is moeilijk om van het eerste naar het tweede te gaan'

Ajacied-Daramy: 'Het is moeilijk om van het eerste naar het tweede te gaan'

02-03-2022 09:55 Laatste update: 15:56

 Mohamed Daramy vertrok afgelopen zomer van het Deense FC Kopenhagen naar Ajax. De buitenspeler heeft nog weinig miunten gemaakt in Ajax 1. Desalniettemin is Daramy blij om in Amsterdam te zijn.

"Ik kende Victor Jensen en Mohammed Kudus al. Zij hebben mij goed opgevangen. Daarna heb ik veel vrienden gekregen: Danilo, André Onana, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Dat is leuk."

Hij vertelt dat hij groeit in Amsterdam. "Ik leer nu veel van mijn teamgenoten. Bijvoorbeeld van Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico. Zij vertellen mij waar ik moet staan op het veld. Tadic is echt een machine en werkt keihard. We vechten voor dezelfde positie, maar hij is een ontzettend goede kerel. Hij zorgt voor me en probeert mij overal bij te betrekken. Tadic wil altijd spelen. Ik zeg dan: 'Geef mij ook eens wat tijd, haha.' Nee, zonder dollen. Het is lastig, ik wacht op mijn kans."

De buitenspeler geeft aan dat hij tegen het Turkse Besiktas in de Champions League zijn beste wedstrijd tot nu toe heeft afgewerkt. "Daar heb ik van genoten. De Champions League is een podium waar iedereen van droomt, dat is mooi om mee te maken. Ik heb een paar kansen gehad, waaruit ik had moeten scoren. Maar ik had een paar goede acties en kreeg het gevoel dat we elkaar makkelijk vonden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!