Nieuws

De Ligt krijgt complimenten na sterk optreden: 'Hij is enorm gegroeid'

De Ligt krijgt complimenten na sterk optreden: 'Hij is enorm gegroeid'

02-10-2021 21:28

Juventus-trainer Massimiliano Allegri is tevreden na een nipte overwinning in de stadsderby tegen Torino (0-1). Onder meer Matthijs de Ligt kan na afloop van het duel rekenen op een lofzang van zijn coach. 

Manuel Locatelli maakte in minuut 86 de openingstreffer - wat tevens het slotakkoord was. Ondanks de late goal is Allegri meer dan tevreden. "Alleen de eerste helft tegen AC Milan was van onze kant beter", verklaart hij in de Italiaanse media. De Ligt is een van de eersten die complimenten krijgt van de Italiaanse coach van De Oude Dame. "De Ligt is een belangrijke speler, hij is enorm gegroeid. Laten we niet vergeten dat hij een ander type voetbal gewend was."

Daarmee doelt Allegri op het verschil tussen Ajax en Juventus. Ondanks de lof, ziet de Juve-coach voldoende ruimte voor verbetering. "Hij moet met meer agressie spelen in de mandekking en situaties beter lezen." Volgens Allegri doet het De Ligt goed dat hij het centrum van de defensie kan vormen met twee oudgediende sterkhouders. "Hij heeft nu een paar goede prestaties geleverd. Hij oogt steeds rustiger en hij kan alleen maar beter worden. Hij heeft het voordeel dat hij met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci kan spelen, twee geweldige spelers."

Juventus klimt door de overwinning naar de achtste plek in de Serie A, met zeven punten minder en een wedstrijd meer dan koploper Napoli.