Nieuws

'Ajax zoekt 'leiderschap' en gaat de transfermarkt op voor nieuwe nummer zes'

'Ajax zoekt 'leiderschap' en gaat de transfermarkt op voor nieuwe nummer zes'

04-11-2023 11:32

De kans is groot dat Ajax in januari de transfermarkt opgaat voor een nieuwe controlerende middenvelder, zo meldt Voetbal International. Dat kan meteen als een signaal naar zomer-aankopen Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic worden gezien.

In een uitgebreid artikel van VI worden de zomeraankopen Mannsverk en Tahirovic onder de loep genomen. De Bosniër werd door de vertrokken Sven Mislintat bestempeld als 'één van de grootste talenten in de wereld op zijn positie', maar heeft dat nog niet waar kunnen maken. De Noor kwam op zijn beurt slechts één wedstrijd in actie voor Ajax, maar raakte daarna geblesseerd.

Mannsverk werd op de laatste dag van de transferwindow door Ajax gepresenteerd, maar volgens het weekblad wilde de scouting daar een stokje voor steken. Het zou de ontwikkeling van Silvano Vos in de weg staan.

Ondanks het overschot aan middenvelder lijkt Ajax toch weer de transfermarkt op te willen. In Amsterdam willen ze investeren in leiderschap, klinkt het. Toch zal er eerst verkocht moeten worden voordat er kan worden geïnvesteerd. Steven Bergwijn is één van de spelers die in aanmerking komt voor een verkoop zodat de Amsterdamse kas gespekt kan worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!