Nieuws

Voor de derde keer dit seizoen gaat het mis voor Lozano na nieuwe botsing

Voor de derde keer dit seizoen gaat het mis voor Lozano na nieuwe botsing

03-02-2022 12:36

Hirving Lozano blijft maar sukkelen met blessures. In het WK-kwalificatieduel met Panama sloeg het noodloot opnieuw toe voor de Mexicaan. De dribbelaar kwam ongelukkig ten val na een onschuldig duel en blesseerde daarmee zijn schouder.

Met een brancard verliet Lozano vervolgens het veld. Op dat moment stond de brilstand nog op het bord, uiteindelijk wist Mexico het duel met 1-0 te winnen. De ex-PSV'er werd vervangen door voormalig Ajax-doelwit Diego Lainez. Nadat de aanvaller in het ziekenhuis was onderzocht, bleek zijn schouder uit de kom te zijn. Zijn huidige werkgever Napoli bevestigde het bericht via de officiële kanalen.

De Italiaanse club heeft van de medische staf van Mexico begrepen dat de schouder inmiddels weer is 'rechtgezet'. Het is nog onduidelijk hoe lang Lozano moet revalideren van de kwetsuur. Verder onderzoek vindt plaats wanneer de aanvaller is teruggekeerd bij de ploeg van trainer Luciano Spalletti.

Voor Lozano is het al de derde keer dit seizoen dat hij geblesseerd raakt. Eerder ging het mis in de interland tegen Trinidad & Tobago (hoofdblessure) in juli en in december tegen Leicester City (tandblessure) in de Europa League. Daarnaast liep de pijlsnelle buitenspeler een corona-infectie op rond Kerst.

Uiteindelijk wist Mexico de wedstrijd tegen Panama alsnog te winnen. Raúl Jiménez groeide uit tot goudhaantje door een laat gegeven penalty te verzilveren. Edson Álvarez ontbrak bij El Tricolor wegens een knieblessure. Mexico ligt op koers voor plaatsing voor het WK 2022 in Qatar. Momenteel staat de ploeg derde. De eerste drie landen kwalificeren zich direct voor het eindtoernooi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie