Nieuws

Steijn moet noodgedwongen Ajax-elftal  op één plek wijzigen op bezoek bij AEK

Steijn moet noodgedwongen Ajax-elftal op één plek wijzigen op bezoek bij AEK

05-10-2023 06:45 Laatste update: 10:19

Ajax speelt donderdagavond de tweede groepswedstrijd in de Europa League tegen koploper AEK Athene. Op bezoek in de Griekse hoofdstad moet Maurice Steijn zijn elftal noodgedwongen op één plek wijzigen.

Tegen AEK moet Steijn het nog altijd doen zonder de al lang geblesseerde Gerónimo Rulli, waar ook Sivert Mannsverk buitenspel staat. Daarnaast is Silvano Vos er vanavond niet bij. De middenvelder kreeg in de blessuretijd tegen Olympique Marseille zijn tweede gele kaart van de avond en moest zo het veld verlaten. De vervanger van Vos maakte Steijn al eerder tijdens de persconferentie voorafgaande van de wedstrijd bekend.

Zo zal Benjamin Tahirovic de plek van de geschorste verdediger gaan invullen. In de verdediging zal Gastón Ávila wederom in het centrum starten, waar Jorrel Hato en Devyne Rensch de vleugelverdedigers zijn. Naast Ávilla zien we vanavond Josip Sutalo terug in het hart van de verdediging. Verder neemt Ajax het met vanavond vanaf 18.45 met een onaangepast middenveld en aanval op tegen AEK.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Ávila, Hato; Berghuis, Tahirovic, Taylor; Forbs, Brobbey en Bergwijn.