Nieuws

Amrabat zielsgelukkig na basisdebuut: 'Ten Hag mocht me ook op doel zetten'

Amrabat zielsgelukkig na basisdebuut: 'Ten Hag mocht me ook op doel zetten'

27-09-2023 07:25 Laatste update: 07:59

Sofyan Amrabat is door het dolle heen na zijn succesvolle basisdebuut bij Manchester United. De Marokkaanse speler mocht een uur meespelen in de Carabao Cup, waarin The Red Devils met 3-0 van Crystal Palace wonnen. 

Amrabat, die de laatste jaren vooral als middenvelder wordt ingezet, moest op de linksbackpositie starten. De speler reageert na afloop van het duel opgetogen. "Ik zei tegen de manager dat hij mij overal op het veld kan inzetten, zelfs op doel als het moet. Ik speelde nu als linksback, maar in die rol kon ik ook doorschuiven naar het middenveld. Ik kom graag aan de bal", meent Amrabat tegenover Sky Sports. "We hebben goed gespeeld en nog belangrijker, we hebben met 3-0 gewonnen."

Voor de speler is daarmee een droom uitgekomen. "Het was een perfecte avond. Sinds ik een kleine jongen was heb ik heel hard gewerkt om tot hier te komen. Het is geweldig om nu het shirt van United te mogen dragen. Echt geweldig. Ik ben nog niet topfit, maar dat is ook niet gek omdat ik door een blessure geen goede voorbereiding op dit seizoen heb gehad. Ik heb de voorbije weken wel hard getraind om hier nu te staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!