Nieuws

 Hoe lang is De Jong geblesseerd? Middenvelder mist belangrijke duels

Hoe lang is De Jong geblesseerd? Middenvelder mist belangrijke duels

25-09-2023 16:57

Frenkie de Jong heeft zaterdagavond in de competitiewedstrijd van FC Barcelona tegen Celta de Vigo een enkelblessure opgelopen. De middenvelder moest nog voor rust gewisseld worden en liep schade op in het gebied tussen zijn enkel en scheenbeen. Hoe lang is De Jong uitgeschakeld? VoetbalNieuws legt het je uit.

De Jong vroeg na een half uur spelen al om een wissel nadat hij een tik had gekregen bij een sliding. De Oranje-international probeerde het nog even aan te kijken, maar tien minuten voor rust moest de middenvelder toch noodgedwongen naar de kant.

Een eerste onderzoek in Barcelona wees uit dat De Jong enige schade heeft opgelopen aan de banden tussen zijn enkel en scheenbeen. De verwachte hersteltijd bedraagt volgens Spaanse media ongeveer zes weken. Hierdoor mist de sleutelspeler van FC Barcelona en het Nederlands elftal een aantal belangrijke wedstrijden.

Gemis in Clásico en Champions League

De blessure van De Jong is een fikse aderlating voor zowel club als land. Voor FC Barcelona betekent het dat de middenvelder onder meer de Clásico tegen Real Madrid op 28 oktober moet laten schieten. Ook de uitwedstrijd tegen Porto in het miljardenbal gaat aan De Jong voorbij.

Ook voor Oranje is de kwetsuur een grote tegenvaller. Bondscoach Ronald Koeman kan in de komende interlandperiode geen beroep doen op zijn belangrijke schakel op het middenveld. De Jong mist de thuiswedstrijd tegen Frankrijk op 13 oktober en de uitwedstrijd in Griekenland op 16 oktober.

Rentree in november

De verwachting is dat De Jong pas in november weer wedstrijdfit is. Zijn rentree op het veld zou dan samenvallen met de laatste twee duels van Oranje in de EK-kwalificatie tegen Ierland (18 november) en Gibraltar (21 november). 

Voor FC Barcelona betekent dit dat Frenkie de Jong naar verwachting weer inzetbaar is in de competitiewedstrijden tegen Real Sociedad (5 novemeber) en Shakhtar Donetsk (7 november) na de interlandperiode van november.

De Catalaanse topclub zal hopen dat het herstel voorspoedig verloopt, want De Jong een van de sterkhouders in de ploeg van Xavi. Oranje kan de creatieve middenvelder eveneens goed gebruiken in de jacht op plaatsing voor het EK van 2024 in Duitsland.