Nieuws

Steijn verklaart wijziging bij Ajax: 'Hij heeft het gewoon niet goed gedaan'

Steijn verklaart wijziging bij Ajax: 'Hij heeft het gewoon niet goed gedaan'

21-09-2023 22:05 Laatste update: 22:07

Maurice Steijn heeft verklaard waarom Kenneth Taylor weer de voorkeur in de basis krijgt bij Ajax. De hoofdtrainer van de Amsterdammers kan niets anders dan concluderen dat aankoop Sivert Mannsverk het 'niet goed gedaan' heeft tegen FC Twente.

Afgelopen weekend kwam een dolend Ajax voor de dag tegen Twente (3-1 verlies). Daarin was vooral te zien dat het elftal tactisch gezien niet goed stond, waar ook het middenveld een groot aandeel in had. Ook nieuwkomer Mannsverk was aardig aan het zwemmen.

"We hebben veel van hem gezien en hij heeft goed getraind, maar Mannsverk heeft het gewoon niet goed gedaan", begint Steijn, geciteerd door Voetbal International. "Vorige keer ging het tussen hem en Taylor, er was toen grote twijfel. We kennen de kwaliteiten van Taylor."

Naast Taylor voor Mannsverk werd er nog een mutatie in het elftal besproken. Anton Gaaei heeft Devyne Rensch voor het duel met Olympique Marseille uit de basis verdrongen. "Rensch had tegen FC Twente ook wat fysieke problemen. We spelen drie wedstrijden in zeven dagen en Anton heeft het goed gedaan", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!