Wedstrijdverslag

Jong Oranje beleeft lastige middag, maar wint dankzij invaller Ohio van Macedonië

Jong Oranje beleeft lastige middag, maar wint dankzij invaller Ohio van Macedonië

12-09-2023 17:26 Laatste update: 17:26

Jong Oranje heeft goede zaken gedaan in de strijd om EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger had dinsdagmiddag alle moeite met Jong Noord-Macedonië, maar sloeg halverwege de tweede helft toe. Uiteindelijk werd er met 0-2 gewonnen, waardoor Nederland momenteel koploper is in de poule.

Reiziger koos er bij afwezigheid van eerste aanvoerder Devyne Rensch voor om NEC-middenvelder Dirk Proper de band te geven. In een uiterst saaie en slordige eerste helft kwam Nederland nauwelijks tot kansen en had het het zelfs een kwartier lang heel erg moeilijk met de Macedoniërs. Een afstandsschot van Kenneth Taylor en een kopbal van Emanuel Emegha waren de enige, maar niet bepaald gevaarlijke pogingen.

Hoop op verbetering was daarom gevestigd op het tweede bedrijf. Dat kwam er bij vlagen ook. Het eerste kwartier leek een kopie van de eerste helft, maar nadat Reiziger met twee wissels ingreep, begon het te draaien. Noah Ohio van Standard Luik kwam binnen de lijnen en had niet lang nodig om bij zijn debuut ook meteen zijn eerste interlandtreffer te maken. Halverwege de tweede helft kon hij na een strakke lage voorzet van Kenneth Taylor voor leeg doel de 0-1 binnen schieten.

Even later versierde Ohio ook een strafschop waaruit de 0-2 viel. Taylor ging achter de bal staan en verschalkte de Macedonische doelman. In de slotfase probeerde de thuisploeg met wat lange ballen nog wat te forceren, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Door de overwinning mag Jong Oranje zich met zes punten uit twee wedstrijden koploper noemen van de kwalificatiepoule, waarin ook Georgïe, Moldavië, Zweden en Gibraltar zitten. In oktober staan er weer twee kwalificatiewedstrijden op het programma. Alleen de nummer één gaat in 2025 rechtstreeks naar het eindtoernooi in Slowakije. De nummers twee spelen play-offs.

Jong Oranje: Raatsie; Baas (57. Salah-Eddine), Hato, Van den Berg, Hoever (57. Regeer); Taylor, Proper (87. Van Breemen), Babadi; Van Bommel (76. Twigt), Emegha (46. Ohio), Manhoef.

(

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!