Nieuws

Het is Koningsdag: voor welke Nederlandse voetbalclub is koning Willem-Alexander?

Het is Koningsdag: voor welke Nederlandse voetbalclub is koning Willem-Alexander?

27 april - 10:25 Laatste update: 10:39

Het is weer 27 april en dat betekent dat we vandaag de verjaardag van koning Willem-Alexander vieren. Al langer is bekend dat de koning het nodige met voetbal heeft, maar afgelopen maand maakte hij zijn clubvoorkeur bekend. Voor welke club is Willem-Alexander? VoetbalNieuws.nl brengt zijn onthulling nog eens in beeld.

Ajax heeft zijn hart gestolen

Begin april 2023 werd Willem-Alexander naar zijn clubvoorkeur gevraagd in de podcast 'Door de ogen van de Koning', die hij samen maakt met Edwin Evers. Daarin kwam naar voren dat hij een voorliefde heeft voor Ajax. "De voorkeur voor Ajax is als kind ontstaan. Ik ontmoette Johan Cruijff in de rust en hij zou zwaaien wanneer hij scoorde. Daar is mijn liefde voor Ajax ontstaan", aldus de koning, die nog eens grapte dat hij in veel situaties neutraal moet zijn, maar niet in het voetbal waarin hij dus de Amsterdammers support.


Koning Willem-Alexander is aanwezig tijdens de Cruyff legacy summit in de Johan Cruijff Arena

Ron Jans verklapt het al eens

Nadat Jans met PEC Zwolle de KNVB-beker won, werd hij ontvangen door de koninklijke familie. Daar kwam de clubvoorkeur van de koning en koningin al eens ter sprake. De huidige trainer van FC Utrecht deed toen al een boekje open. "Ik weet eigenlijk niet of ik het mag zeggen. Maar ik doe het toch: de koning heeft een voorkeur voor Ajax en de koningin voor Feyenoord."