Nieuws

Van Bommel maakt zich klaar voor Bekerfinale: deze prijzen wist de trainer al te pakken

Van Bommel maakt zich klaar voor Bekerfinale: deze prijzen wist de trainer al te pakken

9 mei - 08:55 Laatste update: 08:55

Mark van Bommel neemt het donderdagmiddag in de Belgische bekerfinale op tegen Union Sint-Gillis. Voor de Nederlander is het zijn laatste mogelijkheid om nog een prijs te winnen in België en VoetbalNieuws vertelt je welke trofeeën de voormalig middenvelder al eens won.

Officieel is nog niets duidelijk, maar het lijkt een uitgemaakte zaak dat Antwerp en Van Bommel over enkele weken uit elkaar gaan. De Nederlander kende een succesvolle periode in België en hoopt nog één prijs te pakken in Antwerpen. "Als je kijkt wat voor club wij zijn, dan kun je niet zeggen dat we een onvoldoende scoren. We moeten er niet zomaar van uitgaan dat Antwerp even vier prijzen in twee seizoenen pakt. De recente resultaten zijn niet goed, maar dat wil niet zeggen dat we geen goed seizoen draaien", vertelde de Nederlander een dag voor de finale.

Welke prijzen wist Van Bommel al te pakken als trainer?

Als speler ging het hard. 24 maal mocht middenvelder Van Bommel een prijs in de lucht houden. Zo werd hij viermaal Nederlands kampioen met PSV, won de international de Champions League bij FC Barcelona en telt zijn palmares ook landstitels in Duitsland en Italië.

Als trainer hoopte Van Bommel te slagen bij PSV. Daar werd het clubicoon echter al snel ontslagen en bij VfL Wolfsburg wist de Nederlander ook geen succes te boeken. In Antwerpen verliep het echter succesvoller. Afgelopen seizoen won Van Bommel de landstitel en de Belgische Beker. Dit seizoen wist Royal Antwerpen ook de Belgische Supercup te winnen waardoor het totaal van Trainer Van Bommel op drie staat.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!