Transfernieuws

'Heerenveen concreet in de markt voor jonge middenvelder van PSV'

'Heerenveen concreet in de markt voor jonge middenvelder van PSV'

8 mei - 23:55

Mylian Jiménez, de 21-jarige middenvelder van Jong PSV, staat hoog op het verlanglijstje van SC Heerenveen. Naar verluidt hebben de Friezen officieel interesse getoond in Jiménez, die ook een aanbieding heeft om bij PSV te blijven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Jiménez, een belangrijke spil bij Jong PSV, bevindt zich op een kruispunt in zijn carrière. PSV biedt hem een mentorrol binnen het beloftenteam, met de mogelijkheid op doorstroming naar het eerste. De jonge speler maakt indruk dit seizoen en is klaar voor de internationale finale van de Premier League International Cup met Jong PSV.

De in Malden opgeleide Jiménez heeft al sinds 2011 een vaste plek binnen de PSV-gelederen en heeft zich opgewerkt tot een essentiële kracht voor Jong PSV. Als controleur blinkt hij uit, wat de aandacht van Heerenveen heeft getrokken. Ondanks de interesse vanuit Friesland, overweegt Jiménez zijn opties naar verluidt zorgvuldig. Jiménez moet wel spoedig een beslissing nemen over zijn toekomst. Met zijn aflopende contract in Eindhoven, zou hij transfervrij kunnen vertrekken, net zoals zijn teamgenoten Renzo Tytens en Mohamed Nassoh eerder deden.