Reactie

De Ligt woedend na afgekeurde goal: 'Grensrechter zei zelfs dat hij fout zat'

De Ligt woedend na afgekeurde goal: 'Grensrechter zei zelfs dat hij fout zat'

8 mei - 23:48

Matthijs de Ligt was zichtbaar gefrustreerd na de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid, die eindigde in een 2-1 verlies voor Bayern. De Nederlandse verdediger leek in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel, een beslissing die veel discussie opriep omdat de VAR het moment niet herbekeek.

De Ligt uitte zijn onvrede duidelijk. "Ik heb gesproken met hem, want ik denk dat we de regels allemaal kennen: als het niet duidelijk buitenspel is, moet je doorspelen", verklaarde hij na de wedstrijd op Spaanse televisie. Zijn frustratie was groot, vooral omdat een soortgelijk moment bij Real Madrid anders werd behandeld. "Het is een schande, dat hij fluit. De tweede goal van Joselu is ook bijna buitenspel, maar die mag door en scoort. Waarom dan ook niet bij ons?", aldus De Ligt.

Verder vertelde De Ligt bij beIN Sports over de excuses van de grensrechter. "De grensrechter heeft tegen me gezegd: sorry, ik heb een fout gemaakt. Ja, daar koop ik niets voor", zei hij. De Ligt benadrukte dat de regels duidelijk zijn en dat de VAR in zulke cruciale momenten moet ingrijpen. "Als je in de laatste minuten zo fluit, is dat een grote, grote fout en een grote schande", concludeerde hij.