Transfernieuws

'Ajax-flop kan richting grootmacht in Spanje: Atlético Madrid geïnteresseerd'

'Ajax-flop kan richting grootmacht in Spanje: Atlético Madrid geïnteresseerd'

9 mei - 12:03 Laatste update: 12:06

Georges Mikautadze zou in de belangstelling staan van Atlético Madrid. De Georgische aanvaller is volgens verschillende bronnen op de radar gekomen van Atléti. Sinds zijn terugkeer naar Frankrijk scoort Mikautadze aan de lopende band.

Volgens Spaanse, Franse en Georgische media zou Atlético Madrid interesse hebben in Mikautadze. De aanvaller die niet wilde slagen bij Ajax is terug verhuurd aan zijn oude club Metz en de Ligue 1-club heeft een koopoptie bedongen. Mochten zij die lichten dan zullen de mogelijke miljoenen niet richting Amsterdam, maar Frankrijk gaan.

Het huwelijk tussen Ajax en Mikautadze was geen gelukkige. Na slechts negen wedstrijden in een half seizoen verhuurde de Amsterdammers de aanvaller weer terug aan Metz. Hij scoorde geen enkele goal in het shirt van Ajax en werd voor zestien miljoen euro overgenomen van de Franse club. Sinds zijn terugkeer bij Metz scoort de Georgiër aan de lopende band. In achttien wedstrijden kwam hij tot twaalf doelpunten en vier assists.

Metz is bezig aan een felle degradatiestrijd. De ploeg staat zestiende en drie punten achter de nummer vijftien Le Havre. De zestiende plek in Frankrijk betekend het spelen van play-offs, terwijl de zeventiende plek directe degradatie betekend. Loriant bezit op dit moment die plek, maar staan ook slechts drie punten achter de ploeg van Mikautadze. Zelf pakte de Georgiër afgelopen weekend rood, maar zijn kaart werd geseponeerd door de tuchtcommissie.