Reactie

Bosz onthult: zo wil PSV volgend jaar de titel in de Eredivisie gaan prolongeren

Bosz onthult: zo wil PSV volgend jaar de titel in de Eredivisie gaan prolongeren

9 mei - 12:05 Laatste update: 12:16

Peter Bosz heeft zijn strategie voor het volgende seizoen bij PSV uit de doeken gedaan. Na het behalen van het kampioenschap dit jaar richt de coach zich al op titelprolongatie. Dat blijkt uit een interview met Voetbal International.

"Iedere speler die nu bij PSV zit, heb ik zien groeien afgelopen seizoen. De grootste uitdaging, denk ik, zal zijn: kunnen we de mindset van die jongens zo krijgen dat ze dit weer opnieuw kunnen opbrengen. Want we hebben heel hard gewerkt en we zijn heel kritisch geweest. Ik ook", licht Bosz toe. Zijn methode blijkt effectief, maar hij benadrukt ook de veranderde omstandigheden voor volgend jaar: "Vijf jaar waren ze hier geen kampioen geweest, dat speelde mee. En ik was nieuw en vreemde ogen dwingen."

Ook vertelt hij over de aanpak van internationals, na de vakantie. "We hebben de internationals voor het duel met SC Heerenveen een aantal dagen vrij gegeven. Voor het weekend hebben we dan twee keer getraind toen ze terugkwamen. Dat is dan een kippenhok. Een stelletje wijven bij elkaar. Verschrikkelijk."

Bosz onthult ook zijn strategie om herhaling van dit soort situaties te voorkomen. "Met de trainers spreken we een dag later dan af dat we er weer bovenop gaan zitten. Iedere lullige pass- en trapoefening waar een bal op het verkeerde been wordt ingespeeld, boem, erbovenop. Dat zullen we volgend jaar ook moeten doen."