Nieuws

Naderende ontknoping: wat is het resterende programma van de Europa League?

Naderende ontknoping: wat is het resterende programma van de Europa League?

19 april - 07:35 Laatste update: 07:35

Zonder Nederlandse ploeg dendert ook de Europa League richting zijn ontknoping. Na spannende affiches in de kwartfinales zijn nog vier teams overgebleven die het moeten uitvechten in de halve finales. Hoe ziet het resterende programma van de Europa League eruit? VoetbalNieuws.nl geeft je antwoord.

Na de uitschakeling van Feyenoord tegen AS Roma is er geen enkele ploeg meer actief in de competitie. Toch draaft ook de Europa League verder en nadert het Europese toernooi steeds meer zijn einde. Grote favoriet Liverpool werd door Atalanta Bergamo naar huis gestuurd door een verassende 0-3 overwinning in de heenwedstrijd. Ook gaf Benfica een voorsprong uit handen verloor na strafschoppen van Olympique Marseille. Kersverse Duits kampioen Bayer Leverkusen ging niet de fout in en redde op het laatste moment een gelijkspel in de terugwedstrijd.

Hoe ziet het resterende programma van de Europa League eruit?

Donderdag 2 mei:

Olympique Marseille - Atalanta

AS Roma - Bayer Leverkusen

Donderdag 9 mei:

Atalanta - Olympique Marseille

Bayer Leverkusen - AS Roma

Waneer is de finale van de Europa League?

Op 22 mei 2024 zal er in Dublin, Ierland afgetrapt worden voor de finale van de Europa League. In het Avivastadion zal er voor het eerst gefloten worden voor de aftrap van de wedstrijd. Sevilla zal dan een opvolger krijgen als winnaar, maar het zal geen Spaanse ploeg zijn. Met Bayer Leverkusen nog in de race bestaat ook nog altijd de kans op een treble. De ploeg van Xabi Alonso won de Bundesliga al en zal hoogstwaarschijnlijk ook de DFB Pokal pakken. Een overwinning in de Europa League zal extra historisch zijn. Het is de tweede keer dat het Avivastadion in Ierland toneel is van de Europa League finale. In 2011 stonden FC Porto en FC Braga tegenover elkaar. Toen scoorde Radamel Falcao het enige doelpunt en pakte Os Dragões de beker.