Deze League One-club wil hun stadion uitbreiden naar ruim vijftig duizend plekken

Wrexham wil stadion verbouwen
1 mei om 14:50
Laatste update: 1 mei om 14:50

Een League One-club met mogelijk een groter stadion dan Chelsea. Het zou kunnen als het aan Hollywoodsterren Ryan Reynolds en Rob McElhenny ligt. Zij zouden graag het stadion van Wrexham zien uitbreiden.

Het gaat goed met Wrexham. De club promoveerde vorig seizoen eindelijk uit de National League en ook dit seizoen lukte het de club uit Wales om een promotieplek te bemachtigen. Na een 6-0 overwinning op Forrest Green Rovers was de promotie uit de League Two een feit. Daarmee zal de club volgend jaar actief zijn op het derde niveau van Engeland, maar de eigenaren zien graag het stadion groter worden.

Waarom willen Reynolds en McElhenny een megastadion?

Wrexham is onder het grote publiek niet onbekend. De club heeft twee Hollywoodsterren als eigenaar en heeft zelfs zijn eigen televisieserie. Het trok de club geheel uit het slijk, maar Reynolds en McElhenny willen meer. Op dit moment is de thuishaven van Wrexham het Racecourse. Daarin passen net iets meer dan 12.5 duizend mensen. Ongeveer evenveel als De Vijverberg van De Graafschap en het Goffertstadion van NEC.

Komend jaar gaat de club uitbreiden en willen zij zestien duizend mensen kunnen ontvangen. Echter toen The Sun vroeg aan McElhenny of het daarmee gedaan was antwoorde hij: 'We hebben nu een plan klaar dat uiteindelijk van tribune tot tribune zou werken. Uiteindelijk krijg je alle vier de kanten en het is moeilijk met zekerheid te zeggen, maar we denken dat we daar tussen de 45 duizend en 55 duizend mensen bij kunnen krijgen.' Daarmee zou het stadion groter zijn dan clubs als Chelsea, Manchester City en Aston Villa in de Premier League. Ter vergelijking in Wrexham zelf wonen ongeveer 45 duizend mensen.