Nieuws

Dit is voor Bram van Polen de reden om te stoppen als profvoetballer

Dit is voor Bram van Polen de reden om te stoppen als profvoetballer

27 april - 09:35

Bram van Polen heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De 38-jarige aanvoerder van PEC Zwolle maakte zijn besluit deze week officieel na achttien jaar in het profvoetbal.

Van Polen legt uit waarom hij nu heeft besloten te stoppen: "Ik ben iemand die graag de controle houdt. Daarom ben ik blij dat ik het op mijn manier en op mijn moment bekend heb kunnen maken", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik speel vaak en draai een stabiel seizoen. Daarom vond ik dit een mooi moment. Dat is ook gewoon een gevoel dat ik heb."

Over zijn motivatie om zich ook buiten het veld te ontwikkelen, zegt Van Polen: "Ik wil mezelf ook buiten het voetballer zijn ontwikkelen. Daar ben ik steeds meer mee bezig. Mijn gezin moet altijd maar mee in het ritme van Bram de voetballer. Dat wil ik ze niet meer aan doen."

Hij reflecteert verder over het leven als prof: "De dingen buiten het veld gaven wel de doorslag. Kijk, ik doe er vaak lacherig over en drink ook een biertje of een wijntje, maar je geeft als voetballer wel veel op. Dat doe ik ook. Je moet genieten wanneer het kan, maar ik leef wel voor mijn sport. Ik wil nu meer die vrijheid voelen."