Reactie

Van Bommel kon naar Italië, maar tekende bewust bij AZ: 'Snel gaan is niet slim'

Van Bommel kon naar Italië, maar tekende bewust bij AZ: 'Snel gaan is niet slim'

07-09-2023 19:09

Ruben van Bommel had afgelopen zomer in plaats van een overstap naar AZ, ook voor een avontuur in het buitenland kunnen kiezen. Dat vertelt de 19-jarige aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Alkmaarders namen hem uiteindelijk over van MVV, en dat is volgens hem een bewuste keuze geweest.

Van Bommel had niet verwacht het zo snel met hem zou gaan. "Vorig jaar zat ik de eerste twaalf wedstrijden nog op de bank bij MVV. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik ervoor ging om bij AZ zoveel mogelijk te spelen, maar ik had niet verwacht dat ik nu al bij Jong Oranje zou zitten."

Het had allemaal nóg sneller kunnen gaan, als Van Bommel aanbiedingen uit het buitenland had geaccepteerd. Behalve AZ hengelden namelijk ook clubs uit Italië naar zijn diensten. Ook Royal Antwerp FC, waar zijn vader Mark trainer is, belde. "Ik heb wel de ambitie om in het buitenland te voetballen, maar ik denk dat het voor een jonge jongen niet slim is om te snel te gaan", zo vervolgt hij.

Zijn droomclub is in ieder geval al bekend. Net als zijn vader hoopt de jongste Van Bommel-telg ooit voor AC Milan te spelen. "Ik weet van vroeger hoe die club is. Als je het stadion ziet, zegt dat genoeg. Die club is zó groot. Als je daar ooit voor mag spelen, dan heb je het heel goed gedaan."