Nieuws

Topspeler kwam niet naar Ajax na overleg: 'Discussie ging niet over kwaliteit'

Topspeler kwam niet naar Ajax na overleg: 'Discussie ging niet over kwaliteit'

04-09-2023 08:19

Eduard Spertsyan stond afgelopen transferperiode hoog op het verlanglijstje van Ajax. Technisch directeur Sven Mislintat zou meerdere pogingen hebben ondernomen om de Armeense middenvelder los te weken bij FK Krasnodar, maar volgens De Telegraaf was de raad van commissarissen het hier niet mee eens.

Volgens de krant wilde de RvC niet dat er zaken werden gedaan met clubs uit Rusland. Het land voert nog altijd oorlog in Oekraïne en de toezichthoudende leiding wil niet dat de Amsterdammers daar indirect aan bijdragen.

"De discussie ging niet over zijn kwaliteiten, maar over het feit dat hij in Rusland speelt", aldus de Duitser in De Telegraaf. Over de kwaliteiten van de speler is Mislintat lovend. "Hij had een geweldige speler voor ons kunnen zijn. Het is niet zo dat iemand daaraan twijfelt. Hij had voor Ajax een rol kunnen hebben zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City heeft. Hij is een speciale speler en die vind je niet voor dit geld (10 à 15 miljoen euro, red.) op de markt."

Volgens Mislintat is er bij Ajax goed samengewerkt tussen de verschillende geledingen bij deze kwestie. Hij benadrukt dat uiteindelijk de gezamenlijke beslissing van Ajax het belangrijkste is. "We hebben de rvc, we hebben de directie, we hebben een soort van technisch comité en wij overleggen. Uiteindelijk is het alleen belangrijk wat de beslissing van Ajax was en die was om hem niet te nemen."