Transfernieuws

Lingr verlengt contract met één jaar bij Slavia ondanks overstap naar Feyenoord

Lingr verlengt contract met één jaar bij Slavia ondanks overstap naar Feyenoord

24-08-2023 13:37

Ondrej Lingr werd donderdag gepresenteerd als aanwinst van Feyenoord, maar de nieuwe nummer 10 van de Rotterdammers heeft ook zijn contract bij Slavia Praag tot 2025 verlengd. Dat heeft de speler gedaan om de huurconstructie met de Rotterdammers mogelijk te maken. 

Het contract van Lingr liep tot 2024 door bij Slavia. Feyenoord huurt de speler dit seizoen van Slavia Praag en zal daarna een verplichte optie tot koop activeren. Vanwege de constructie van de deal was het noodzakelijk dat Lingr tot minstens 2025 bij Slavia onder contract staat, anders zou de middenvelder annex vleugelspeler transfervrij zijn wanneer de optie tot koop zich aandiende.

De verlenging van Lingr zegt niets over een toekomstige terugkeer naar Slavia. Feyenoord zal volgend seizoen de speler verplicht definitief overnemen voor een bedrag van om en nabij de drie miljoen euro. Lingr moet de oplossing bieden op het middenveld van Feyenoord. Na het vertrek van Sebastian Szymanski is de club nog op zoek naar een nummer 10.