Breaking news

Update: 'Feyenoord dichtbij huurconstructie voor Tsjechische middenvelder'

Update: 'Feyenoord dichtbij huurconstructie voor Tsjechische middenvelder'

21-08-2023 20:09 Laatste update: 23:50

Feyenoord hoopt zich binnenkort te versterken met de Tsjechische Ondrej Lingr. Met dat nieuws kwam het Tsjeschische Sport.cz maandag. Later op de avond wordt bekend dat de Rotterdammers inzetten op een huurtransfer, met een optie tot koop.

Feyenoord en Slavia zijn daarom naar verluidt al dicht bij een akkoord. Lingr is 24 jaar en heeft nog een contract tot medio 2024 in de Tsjechische hoofdstad. Daar blijkt dat hij al langer op zoek is naar een nieuwe club. Lingr staat vooral bekend als aanvallende middenvelder, maar speelt ook af en toe op de flanken.

Volgens het medium troeft Feyenoord in de strijd om de spelmaker Panathinaikos af. Op hoofdlijnen ligt er al een akkoord. Lingr heeft tot dusver zes interlands gespeeld voor Tsjechië en kan weer teamgenoot worden van David Hancko, die in de zomer van 2022 al de transfer van de ene naar de andere club maakte. Lingr speelt al drie seizoenen voor Slavia, speelde daarin 138 officiële wedstrijden en scoorde vijfmaal.

Het is overigens niet duidelijk of het aantrekken van Lingr gevolgen heeft voor de komst van Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb. Opvallend is in ieder geval wel dat beide heren qua spel en positie veel overeenkomsten hebben.

Update: De Telegraaf voegt er laat op de avond aan toe dat Feyenoord inzet op een huurconstructie en nog 'volop in de race is voor een drietal spelers'. 'Aan de huurdeal zit een verplichte koopoptie vast, maar dat biedt als voordeel dat een club dan niet meteen een forse transfersom hoeft neer te tellen en al wel over de speler kan beschikken', aldus de krant. Lingrs waarde wordt geschat op vier miljoen euro.