Transfernieuws

Mislintat in dubio over transfer: 'Kan je zaken doen met een Russische club?'

Mislintat in dubio over transfer: 'Kan je zaken doen met een Russische club?'

27-07-2023 17:56
1

Sven Mislintat erkent dat Ajax in een lastig parket zit rondom de mogelijke transfer van Eduard Spertsyan. De Armeen is actief in Rusland en het is controversieel te noemen als de Amsterdammers zaken zouden doen met een Russische club, ziet ook de technisch directeur.

De interesse in Spertsyan is bekend, maar Mislintat draait er tegenover Voetbal International toch nog licht omheen. "We hebben op dit moment niet besloten dat we hem willen kopen, we verkennen de markt", vertelde de technische man van Ajax. Toch wil Mislintat ingaan op de ontstane commotie rondom een mogelijke transfer. "Het debat dat plaatsvindt in Nederland voeren wij intern uiteraard ook. De vraag is: kun je transfers met een Russische club doen, of niet? Daar kan ik geen antwoord op geven. Zelfs de rvc kan geen beslissing nemen waar iedereen het mee eens is, dat is simpelweg onmogelijk. En dat is waarom er regelgeving bestaat. Iets mag, of iets mag niet. Ik heb niet de autoriteit om te zeggen wat moreel of immoreel is. Een ding is zeker: Ajax zal nooit zaken doen als dat niet is toegestaan."

Mislintat geeft aan dat de club toch wel in de maag zit met de mogelijke transfer. "Het is mijn baan om de beste spelers voor Ajax te vinden. Als ik denk dat ik de best mogelijke speler gevonden heb, ben ik in mijn ogen verplicht om twee dingen na te gaan. Eén: is het juridisch toegestaan om zaken te doen? Twee: is het moreel of immoreel om zaken te doen? Als op de eerste vraag het antwoord nee is, dan houdt het gelijk op. Maar als het legaal is, wie heeft er vervolgens de autoriteit om te zeggen wat moreel of immoreel is? Ik denk dat die kwestie zo beladen is, dat zelfs de rvc er geen goede keuze in kan maken."