Breaking news

Feyenoord maakt overstap officieel: Stengs keert terug in de Eredivisie

Feyenoord maakt overstap officieel: Stengs keert terug in de Eredivisie

26-07-2023 13:58 Laatste update: 14:03

Feyenoord heeft Calvin Stengs als nieuwe aanwinst gepresenteerd. De Nederlander leek hard onderweg naar Royal Antwerp, maar daar wisten de Rotterdammers een stokje voor te steken.

Stengs tekent een contract tot 2027 bij de landskampioen van Nederland. Stengs kwam het afgelopen seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp uit en leek dicht bij een overeenkomst om op vaste basis voor de Belgische club aan de slag te gaan. Na een mindere periode in Frankrijk was OGC Nice bereid te speler te verkopen. Feyenoord wilde aanvankelijk pas in augustus in gesprek met de Nederlander, maar vanwege de Belgische interesse moest Feyenoord sneller handelen.

Trainer Arne Slot besloot contact op te nemen met Stengs en heeft de speler overtuigd. De van origine rechtsbuiten, die ook op het middenveld uit de voeten kan, wilde zijn salaris bij Nice behouden. Antwerp zag dit niet zitten, maar Feyenoord besloot toe te geven aan de eis. De komst van Stengs heeft ook gevolgen voor scheidsrechter Joey Kooij: de arbiter is de zwager van Stengs en zal daarom geen duels van Feyenoord fluiten.