Transfernieuws

Nederlandse spits tekent contract bij Strasbourg: 'Veelbelovende jonge speler'

Nederlandse spits tekent contract bij Strasbourg: 'Veelbelovende jonge speler'

22-07-2023 22:31
2

Emanuel Emegha heeft zijn transfer naar RC Strasbourg te pakken. De Nederlander heeft Sturm Graz achter zich gelaten en gaat voor een avontuur in de Ligue 1.

Emegha is zaterdagavond officieel gepresenteerd bij Strasbourg. De relatief onbekende Nederlander tekent een contract voor vijf seizoenen in Oost-Frankrijk. Afgelopen seizoen eindigde de nieuwe club van Emegha nog op de vijftiende plaats. "Ik ben verheugd en voldaan om me bij Racing en het prestigieuze Franse kampioenschap aan te sluiten", vertelt de spits op de clubsite. "Ik kan niet wachten om aan het werk te gaan. Mijn doelstellingen zijn duidelijk: zoveel mogelijk doelpunten maken om Racing te helpen en mijn steentje bij te dragen aan het team. Ik kan niet wachten om de supporters te ontmoeten, voor ze te scoren en ze plezier te geven."

De geboren Hagenaar doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, debuteerde in het eerste en vindt nu via Royal Antwerp en Sturm Graz zijn weg naar Strasbourg. De Fransen leggen maar liefst dertien miljoen euro neer, maar zijn uitermate tevreden. "We investeren in een veelbelovende jonge speler met grote kwaliteiten. Emanuel is een jongen die we kenden en die al een sterke indruk op ons had gemaakt. We zijn erg blij hem te verwelkomen bij Racing", vertelt technisch directeur Marc Keller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!