'Voetbalstadions gaan geleidelijk richting maximale capaciteit'

'Voetbalstadions gaan geleidelijk richting maximale capaciteit'

24 januari - 21:17
Eredivisie 0 Reacties

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zullen stap voor stap volstromen, weet het Algemeen Dagblad. De krant stelt dat het aantal supporters dat een club per wedstrijd mag toelaten geleidelijk gaat oplopen.

Diversie media meldden eerder op de maandag over een bezettingsgraad van een derde van de capaciteit, maar het is nog niet zeker dat die regel doorgang vindt. Het kabinet is nog met het Outbreak Management Team (OMT) in conclaaf over de bezettingsgraad. De Eredivisie-clubs gaan er volgens het AD van uit dat de stadions in het eerste weekend van februari, wanneer de competitie wordt hervat, voor tweederde gevuld mogen worden.

Vanaf dan zal de capaciteit langzaam uitgebreid worden tot het maximum. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van hoe het de clubs en de aanwezige fans op de tribunes vergaat. Het is nog niet bekend of er ook wedstrijden na 22.00 uur worden gespeeld. Het kabinet gaat naar alle waarschijnlijkheid evenementen na dat tijdstip tegenhouden om de spreiding van het coronavirus in te dammen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie