Transfernieuws

Officieel: Lucca gaat na mislukt avontuur bij Ajax aan de slag in de Serie A

Officieel: Lucca gaat na mislukt avontuur bij Ajax aan de slag in de Serie A

07-07-2023 16:04 Laatste update: 16:08

Lorenzo Lucca vervolgt zijn loopbaan bij het Italiaanse Udinese. De boomlange spits was het afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Ajax, maar dat werd geen succes.

Ajax huurde Lucca van Serie B-club Pisa, maar in Amsterdam wist de Italiaan geen potten te breken. De twintigjarige spits kwam in zijn thuisland eerder al op het tweede niveau uit voor Torino, Palermo en Vicenza. Nu gaat de ex-Ajacied dus op voor een avontuur in de Serie A. Udinese huurt Lucca voor een jaar en heeft in de deal een optie tot koop bedongen. 

In het Ajax-shirt was Lucca het afgelopen jaar alles behalve succesvol. Onder Alfred Schreuder en John Heitinga kreeg de Italiaanse aanvaller nauwelijks speelminuten en kwam vooral uit voor Jong Ajax. In de hoofdmacht kwam Lucca veertien keer in actie, waarvan het meest in invalbeurten. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de spits ook tot veertien optredens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!