Nieuws

Dienstverband van Lucca zit erop bij Ajax: 'Spits rijdt direct door naar Serie A'

Dienstverband van Lucca zit erop bij Ajax: 'Spits rijdt direct door naar Serie A'

30-06-2023 12:57

Ajax heeft vrijdag officieel afscheid genomen van Lorenzo Lucca. De Amsterdammers hebben besloten om de koopoptie in het contract van de spits van Pisa niet te lichten.

Lucca werd afgelopen zomer als breekijzer naar Ajax gehaald. Het avontuur van de spits draaide alleen niet uit tot een wervelend succes. De Italiaan kwam veertien keer in actie voor de Amsterdammers, telkens als invaller. Daarin maakte hij twee goals, waaronder in de thuiswedstrijd tegen PSV (1-2).

Naar verluidt had Ajax de optie om Lucca definitief te kopen, maar daar willen ze in Amsterdam niet aan. De aanvalsleider moest tien miljoen euro kosten. Dat is de club uit de hoofdstad toch wel wat te gortig.

Lucca keert normaal gesproken terug bij Pisa, maar de kans is groot dat hij komend seizoen te bewonderen is in de Serie A. Volgens Fabrizio Romano zou Pisa al rond zijn met Udinese.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!