Transfernieuws

'Lucca vervolgt carrière in Serie A, krijgt vergelijkbaar contract als bij Ajax'

'Lucca vervolgt carrière in Serie A, krijgt vergelijkbaar contract als bij Ajax'

20-06-2023 09:25

Lorenzo Lucca gaat zijn carrière vervolgen bij Udinese. De boomlange Italiaanse spits, die afgelopen seizoen door Pisa werd verhuurd aan Ajax, staat op het punt om terug te keren in zijn thuisland. Dat meldt Gianluca Di Marzio dinsdagochtend.

Volgens de Italiaanse transferexpert is er al een akkoord bereikt tussen Pisa, een club uit de Serie B, en Udinese, dat op het hoogste niveau in de Serie A actief is. Net als vorig seizoen wordt hij ook in het aankomende verhuurd. Zijn contract zal bovendien veel overeenkomsten hebben met dat wat hij bij Ajax kreeg. Zo staat er een koopoptie van tien miljoen euro in, hetzelfde bedrag dat de Amsterdammers voor hem hadden kunnen neerleggen. Ajax besloot daar niet toe, waardoor Lucca na een jaar terugkeerde in Italië.

De 22-jarige aanvaller kon zijn verwachtingen in de Johan Cruijff Arena niet helemaal waarmaken. Hij speelde veertien competitiewedstrijden, allemaal als invaller, en scoorde daarin twee keer. Hij maakte zijn minuten daarom voornamelijk in het beloftenelftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!