Nieuws

Verhoudingen op scherp bij België: Courtois komt niet opdagen wegens onvrede

Verhoudingen op scherp bij België: Courtois komt niet opdagen wegens onvrede

19-06-2023 11:10
1

Thibaut Courtois ontbreekt dinsdagavond in de selectie van de Belgische nationale ploeg. De 31-jarige doelman is zondagavond om een opmerkelijke reden niet op komen dagen op het trainingskamp van de Rode Duivels in Tubeke.

België kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk. In die wedstrijd stond Courtois gewoon onder de lat, maar tegen Estland zal er een andere doelman op moeten staan. Dat bevestigt bondscoach Domenico Tedesco, die heeft besloten om niet man en paard te noemen. Het Laatste Nieuws weet de reden achter de afwezigheid van Courtois wel: hij is ontevreden over zijn rol binnen de nationale ploeg waarin de aanvoerderskwestie parten speelt.

"Thibaut is erg belangrijk voor ons", begon Tedesco afgelopen zaterdag nog. "Ik kan je niet vertellen hoe ik hem waardeer. Zaterdag had ik een gesprek met Romelu (Lukaku) en Thibaut over het aanvoerderschap: tegen Oostenrijk was het Lukaku, tegen Estland krijgt Thibaut de eer. Het is voor ons belangrijk dat ook hij zich gewaardeerd voelt."

Naar verluidt is dat in het verkeerde keelgat geschoten bij Courtois. De doelman zou het gevoel hebben gekregen dat Tedesco hem wil paaien. Volgens het Belgische medium was de doelman van Real Madrid in eerste instantie namelijk ook de aanvoerder geweest tegen Oostenrijk. Dat alles komt door de afwezigheid van Kevin de Bruyne, die normaal gesproken de aanvoerdersband draagt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!