Nieuws

Welke landen stonden er al eens in de finale van de Nations League?

Welke landen stonden er al eens in de finale van de Nations League?

12-06-2023 16:10

Aanstaande woensdag speelt het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Mocht Oranje zegevieren, dan reiken ze voor de tweede keer tot de finale van het toernooi Welke landen stonden er al eens in de finale van de Nations League? VoetbalNieuws neemt je mee terug in de tijd.

De Nations League bestaat pas sinds 2018 en sinds die tijd is er pas twee keer een finale gespeeld. Daarin namen vier verschillende landen deel.

2019

In de zomer van 2019 werd de eerste finale van de Nations League gespeeld. Daarin stonden de Oranje Leeuwen onder leiding van bondscoach Ronald Koeman in en tegenover Portugal. Oranje kwam daar door in de halve finale af te rekenen met Engeland en de Portugezen van Zwitserland wisten te winnen. Het duel eindigde in een 1-0 overwinning voor Portugal door een doelpunt van Gonçalo Guedes.

2021

In de zomer van 2021 werd de tweede finale van de Nations League afgewerkt. Daarin stonden Frankrijk en Spanje tegenover elkaar. Les Bleus hadden in de halve finale België verslagen, net als drie jaar eerder op het WK in Rusland. La Roja won van Italië, wat hetzelfde affiche is dat tijdens deze zomer op het programma staat. Frankrijk wist Spanje uiteindelijk met 2-1 te verslaan. De doelpunten kwamen van Mikel Oyarzabal, Karim Benzema en Kylian Mbappé.

Welke landen stonden al eens in de finale van de Nations League?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!