Transfernieuws

Freiburg rekent op Premier League-avontuur Flekken: 'Hij wil die stap maken'

Freiburg rekent op Premier League-avontuur Flekken: 'Hij wil die stap maken'

14-05-2023 14:12

SC Freiburg gaat ervan uit dat Mark Flekken de komende zomer niet meer actief is bij de club. Technisch directeur Jochen Saier meent dat de Nederlander zijn carrière zo snel mogelijk in de Premier League wil gaan vervolgen.

De bestuurder spreekt zondag met Sport1 over de ambities van de sterk presterende doelman. "Het gaat voor hem om de timing, om wanneer hij weer een grote stap kan zetten", meent Saier. "Het zou kunnen dat Mark ons gaat verlaten, hij kijkt daar naar."

Flekken belandde in 2018 bij Freiburg na Duitse avonturen bij Alemannia Aachen, SpVgg Greuther Fürth en MSV Duisburg. Inmiddels is de sluitpost niet meer weg te denken uit de Bundesliga-top en staat de doelman ook op de radar van het Nederlands elftal.

Freiburg verloor zaterdag tegen Union Berlin en moet daarom hopen op puntenverlies van de concurrentie in de strijd om Champions League-voetbal. Het is onbekend tot wanneer Flekken, die vorig seizoen nog bijtekende bij Freiburg, nog vastligt bij de club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!