Nieuws

VN TV-gids: Bayern München wil weer eens winnen, City op jacht naar FA Cup-finale

VN TV-gids: Bayern München wil weer eens winnen, City op jacht naar FA Cup-finale

22-04-2023 12:20

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

FSV Mainz 05 - Bayern München

Bayern München hoopt tegen FSV Mainz de vieze smaak weg te spoelen na de uitschakeling in de Champions League. De ploeg van trainer Thomas Tuchel ligt nog altijd op koers om kampioen van de Bundesliga te worden, maar wist de laatste drie officiële duels niet te winnen. Resultaten die men niet gewend is in Zuid-Duitsland, en dus zijn de afgelopen weken alle ogen gevestigd op de Rekordmeister, waar het ook bestuurlijk niet altijd even lekker verloopt. Bayern heeft momenteel een voorsprong van twee punten op nummer twee en aartsrivaal Borussia Dortmund, dat later op de dag in actie komt tegen Eintracht Frankfurt.

Dit Bundesliga-duel is vanaf 15.30 uur live te volgen op Viaplay.

Manchester City - Sheffield United

Wembley is vandaag het decor voor de halve finale van de FA Cup tussen David en Goliath. Manchester City neemt het om 17.45 uur op tegen Sheffield United, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League, maar momenteel een tweede plaats in de Championship bekleedt. Blijft de ploeg van Pep Guardiola zicht houden op drie prijzen of zijn The Blades in staat om een geweldige stunt neer te zetten?

Manchester City - Sheffield United zie je om 17.45 uur live op Ziggo Sport Select.

Vitesse - Excelsior

Alle topploegen uit de Eredivisie komen zondag pas in actie, waardoor er op zaterdagavond logischerwijs wordt gekeken naar de staart van de competitie. Vitesse – Excelsior is om 21.00 uur een heuse kelderkraker. Voorafgaand aan het seizoen had men dat zeker niet van de Arnhemmers verwacht, maar niets is minder waar. De ploeg van Philip Cocu won de laatste twee wedstrijden en kan zich bij een zege op de Kralingers zo goed als veilig spelen, maar bij een eventuele nederlaag is ook Vitesse nog lang niet zeker van nog een jaar Eredivisie.

Vitesse - Excelsior wordt om 21.00 uur live uitgezonden op ESPN 3.

Benieuwd naar het volledige programma van zaterdag 22 april? Klik dan hier!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!