Breaking news

PEC bevestigt nieuws: Van den Belt vanaf komende zomer speler van Feyenoord

PEC bevestigt nieuws: Van den Belt vanaf komende zomer speler van Feyenoord

29-03-2023 14:31 Laatste update: 15:00
2

Thomas van den Belt vervolgt zijn carrière bij Feyenoord. De middenvelder van PEC Zwolle maakt de komende zomer de overstap van De Blauwvingers en voegt zich bij de huidige koploper van de Eredivisie. De voetballer tekent een contract tot 2027 in Rotterdam.

Dat meldt PEC via de officiële kanalen. Het werd eerder op woensdag al bekend vanuit onder meer VoetbalPrimeur en het Algemeen Dagblad. Van den Belt zet na elf jaar PEC de volgende stap en gaat aan de slag in Rotterdam. Feyenoord lijkt dit seizoen de landstitel te gaan opstrijken, waardoor de middenvelder direct kennis kan maken met Champions League-voetbal.

Van den Belt heeft zich dit seizoen geprofileerd in de Keuken Kampioen Divisie en was in 29 wedstrijden bij meer dan 20 doelpunten betrokken. De middenvelder stond in de winter al op de radar van trainer Arne Slot, maar PEC wilde eerst promotie naar de Eredivisie veiligstellen.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert vol trots op de aanstaande overstap. "De ontwikkeling van Thomas is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Onder Dick (Lukkien, red.) heeft hij veel progressie geboekt en dat resulteert komende zomer in een prachtige transfer. Ook voor ons als club is dit weer het bewijs dat zelfopgeleide spelers bij PEC Zwolle ook echt de kans krijgen om zichzelf door te ontwikkelen om zelfs vanuit de KKD een droomtransfer te maken", valt te lezen op de clubsite.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!