Nieuws

De Boer looft Feyenoorder Kökcü: 'Daardoor maakt hij zo'n geweldig seizoen door'

De Boer looft Feyenoorder Kökcü: 'Daardoor maakt hij zo'n geweldig seizoen door'

29-03-2023 13:54
1

Ronald de Boer vindt dat Orkun Kökcü rijp is voor een overstap. De voormalig Oranje-international merkt op dat de Feyenoorder 'het licht heeft gezien' en verwacht dat Kökcü komende zomer moeilijk te houden is voor de Rotterdammers.

Kökcü speelde afgelopen interlandperiode twee wedstrijden met Turkije. Het duel met Armenië werd met 1-2 gewonnen, terwijl de Turken tegen Kroatië onderuit gingen: 2-0. "Hij neemt daar dezelfde rol in als bij Feyenoord: het heft in handen nemen op het middenveld, altijd vooruit kijken, heersend aan de bal", aldus De Boer bij Ziggo Sport.

Volgens de voormalig Oranje-international heeft Kökcü een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. "Dat fysieke, hij heeft het licht gezien. Je moet zorgen dat je een sportlichaam hebt. Dat heeft hij nu. Een goed schot had hij ook altijd al", doelt De Boer op de goal van Kökcü tegen Armenië. "Je ziet aan alles dat die jongen zo lekker in zijn vel zit. Hij ziet er ongelooflijk fit uit. Daardoor maakt hij zo'n geweldig seizoen door, want hij kan natuurlijk geweldig voetballen. 

De Boer verwacht dat Kökcü komende zomer een transfer gaat maken. "Hij gaat zeker voor een heel groot bedrag weg voor Feyenoord. Ik denk dat hij ook moeilijk te houden is. Ze doen het geweldig in de Eredivisie en in Europa, maar hij doet het ook nog eens op dit niveau", zegt De Boer, doelend op de interlands met Turkije. "Ik denk dat hij toch droomt van clubs als Galatasaray of Fenerbahçe."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!