Nieuws

Piqué: 'We hadden geen scheidsrechters nodig, Barça was toen superieur'

Piqué: 'We hadden geen scheidsrechters nodig, Barça was toen superieur'

14-03-2023 10:54

Gerard Piqué heeft zich uitgelaten over het vermeende scheidsrechterschandaal waar FC Barcelona bij betrokken is. De oud-verdediger van Barcelona speelde vijftien jaar voor de club en stelt dat er niets klopt van de aantijgingen.

Piqué was onlangs aanwezig bij de uitzending van radiozender RAC1 en deed zijn best de naam van zijn voormalige club te zuiveren. Barcelona zou de afgelopen jaren een miljoenenbedrag hebben gestort richting een bedrijf dat op naam stond van voormalig scheidsrechterbaas José Maria Negreira. "Ik zou er mijn hand voor op het vuur leggen: wij hebben geen scheidsrechters gekocht", begint Piqué. 

Volgens de oud-speler is het niet logisch dat Barça op een dergelijke manier zou handelen. "Als je een scheidsrechter wilt kopen, geef je hem zwart geld en is het klaar. Het kan veel eenvoudiger dan naar een vice-voorzitter van de technische commissie van scheidsrechters gaan", stelt de oud-speler. "Het was een gouden tijdperk waarin Barça simpelweg superieur was", besluit de Spanjaard.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!