Nieuws

Steijn spreekt over beste wedstrijd van het seizoen: 'Hebben volledig gedomineerd'

Steijn spreekt over beste wedstrijd van het seizoen: 'Hebben volledig gedomineerd'

12-03-2023 09:35

Maurice Steijn is onder de indruk van zijn ploeg na de 3-1 overwinning op Vitesse. De trainer van Sparta spreekt zelfs over de beste wedstrijd van het seizoen.

Sparta bezet al het gehele seizoen een plek in de subtop. Steijn geeft na de wedstrijd aan genoten te hebben van zijn ploeg. "Na het tegendoelpunt hebben we volledig gedomineerd", vertelt Steijn opgetekend door Voetbal International. "Ik ben altijd wat voorzichtig met complimenten, maar ik denk wel dat dit onze beste wedstrijd tot nu toe was. We hebben weleens eerder vlagen goed gespeeld: de tweede helft tegen FC Volendam, twintig minuten tegen Ajax, en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Maar ik denk dat dit over de hele wedstrijd gezien de beste wedstrijd was."

In 25 wedstrijden trok Sparta twaalf maal aan het langste eind en werd er slechts zes maal verloren. Ondanks de goede resultaten went winnen nooit. "Ik vind het zeker nog bijzonder wat er bij ons gebeurt", vertelt Steijn. "Als je zo goed speelt en zo dominant bent tegen Vitesse, een club met veel meer financiële mogelijkheden, dan blijft het voor mij iedere keer genieten. In deze competitie kunnen wij in principe van iedereen verliezen, maar we kunnen ook van heel veel teams winnen. En dat laten we dit seizoen zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!