Nieuws

Afellay ziet PSV als een kaartenhuis in elkaar zakken: 'Geven zo veel ruimte weg'

Afellay ziet PSV als een kaartenhuis in elkaar zakken: 'Geven zo veel ruimte weg'

20-02-2023 11:48 Laatste update: 12:04
1

Ibrahim Afellay ziet PSV als een kaartenhuis uit elkaar vallen. De voormalig aanvoerder van de Eindhovenaren ziet dat er te veel ruimte weg wordt gegeven en stelt dat het kampioenschap ver uit zicht is.

PSV liep zondag wederom averij op. In Utrecht speelde de ploeg onder Fred Rutten met 2-2 gelijk in de Galgenwaard. Afellay zag de Eindhovenaren fout op fout maken. "Wat het bij PSV is, het valt op een gegeven moment helemaal uit elkaar. Ze geven dan zo veel ruimtes weg. Dan zijn ze het even helemaal kwijt", begint de voormalig prof bij Studio Voetbal. "Het zegt veel dat ze in 36 officiële duels maar negen keer de nul gehouden hebben. Er is ook geen houvast, het ene moment is het geweldig, maar het kan zo snel weer als een kaartenhuis in elkaar storten. Het zegt ook veel dat een negentienjarige jongen (Xavi Simons, red.) de kar moet trekken."

Over een mogelijk kampioenschap hoeven ze volgens Afellay in Eindhoven momenteel ook niet na te denken. PSV staat na de afgelopen speelronde maar liefst zes punten achter koploper Feyenoord. "Ze zijn nu voorlopig wel afgehaakt in de titelrace."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!