Nieuws

Jong Ajax-opvolger van Heitinga gepresenteerd: oude bekende terug in Amsterdam

Jong Ajax-opvolger van Heitinga gepresenteerd: oude bekende terug in Amsterdam

15-02-2023 15:34 Laatste update: 15:35
1

Ajax heeft Dave Vos gepresenteerd als nieuwe trainer van Jong Ajax. De oefenmeester was eerder al werkzaam in Amsterdam en neemt het stokje tot minimaal 30 juni 2023 over van John Heitinga.

Sinds Heitinga de vertrokken Alfred Schreuder heeft opgevolgd in de hoofdmacht van Ajax, staat assistent-trainer Michel Kreek voor de groep bij Jong Ajax. Kreek had enkele wedstrijden de leiding over de Amsterdamse beloften, maar wordt door de komst van Vos nu weer teruggezet in zijn rol.

Het is niet de eerste keer dat Vos aan de slag gaat in de hoofdstad. De 39-jarige oefenmeester had eerder de leiding over de Onder 17 en Onder 18 van Ajax. Ook bij Jong Ajax was er al eerder een rol voor hem weggelegd: hij was er assistent. In 2022 vertrok Vos alleen met de noorderzon: Giovanni van Bronckhorst nam hem mee naar Rangers FC als assistent.

Vos zelf is zeer te spreken over zijn nieuwe baan: "Ik doe graag iets terug nu Ajax weer een beroep op mij doet. Ik ken de spelersgroep goed uit mijn vorige periode bij de club en heb veel zin de spelers verder te helpen in hun laatste stappen richting het hoogste niveau”, klinkt het.

Met Vos aan het roer werkt Jong Ajax nu toe naar de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De beloftenploeg uit Amsterdam moet flink aan de bak. De zeventiende plaats op de ranglijst is nu de realiteit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!