Nieuws

Thiago Silva weet van geen ophouden en plakt er nog een jaartje Chelsea bij aan

Thiago Silva weet van geen ophouden en plakt er nog een jaartje Chelsea bij aan

10-02-2023 23:20

Thiago Silva heeft zijn contract bij Chelsea met een jaar verlengd. Dat zou in eerste instantie aan het einde van het huidige seizoen aflopen, maar de 38-jarige Braziliaan wil nog niets weten van een voetbalpensioen.

Daardoor staat Silva in ieder geval tot de zomer van 2024 onder contract bij The Blues. Chelsea-voorzitter Todd Boehly en eigenaar Behdad Eghbali brachten vrijdagavond een gezamenlijke verklaring naar buiten waarin ze hun vreugde over de contractverlenging uitten.

Graham Potter sprak eerder op de dag over de toen nog aanstaande verlenging van de centrumverdediger. "Hij is een speler van wereldklasse. Dat heeft hij gedurende vele jaren bewezen voor club en land. Zijn ervaring, kwaliteiten en leiderschap zijn essentieel voor onze toekomstvisie", aldus de manager.

Silva speelde gedurende zijn carrière onder meer voor Fluminense, AC Milan en Paris Saint-Germain en staat sinds 2020 onder contract in Londen. Met 113 interlands is hij ook een vaste waarde in het Braziliaanse nationale elftal. Chelsea, dat momenteel op een teleurstellende negende plaats bivakkeert in de Premier League, gaat aanstaande woensdag op bezoek bij Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!