Nieuws

'Ajax is een onsamenhangend geheel, Feyenoord opereert als een écht team'

'Ajax is een onsamenhangend geheel, Feyenoord opereert als een écht team'

22 januari - 15:33

Feyenoord is met een 1-0 voorsprong tegen Ajax gaan rusten in De Klassieker. In de studio van ESPN zien ze een 'écht team' aan de Rotterdamse zijde, terwijl de Amsterdammers overkomen als een 'onsamenhangend' geheel. 

Via een geweldige treffer van Igor Paixao kwam Feyenoord op voorsprong. "Geweldig", aldus Mario Been. "Eigenlijk had Feyenoord nog geen kans gecreëerd buiten een paar spelhervattingen met Rulli. Hartman dekte heel goed door. Die heeft toch wel laten zien dat hij de beste linksback is die Feyenoord op dit moment heeft. Hij bewaart vervolgens het overzicht en Paixao komt dat met een geweldig schot."

"Met Szymanski en Danilo dwingen ze Ajax terug. Via Kudus kregen ze wel echt een grote kans, maar we hebben Ajax heel weinig gezien", voegt Arnold Bruggink daaraantoe. Been is het ermee eens. "Over de zijkant en met name de backs komt er bij Ajax gewoon veel te weinig. Dat is echt heel erg matig.”

Ook Kenneth Perez is niet te spreken over het spel van Ajax. "Het is onsamenhangend. Bij Ajax kennen ze elkaars kwaliteiten niet. Je ziet hoe Feyenoord écht als team opereert."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie