Transfernieuws

Chelsea heeft beet: Ivoriaanse doelpuntenmachine van Molde als vervanger van Broja

Chelsea heeft beet: Ivoriaanse doelpuntenmachine van Molde als vervanger van Broja

28-12-2022 17:54 Laatste update: 17:58

Chelsea heeft een akkoord bereikt over de transfer van David Datro Fofana. De Ivoriaanse aanvaller wordt voor om en nabij de tien miljoen euro overgenomen van Molde FK.

Door het wegvallen van Armando Broja voelde Chelsea zich genoodzaakt om de transfermarkt op te gaan. The Blues kwamen al snel uit bij Fofana, die indrukwekkende statistieken af heeft weten te leggen in de Noorse competitie. De Ivoriaanse spits scoorde al vijftien keer in 24 wedstrijden en gaf ook drie assists.

Naast Chelsea zat er nog een hele delegatie Europese topclubs achter Fofana aan, maar de Engelsen bleken slagvaardig. Een aanvallend impuls kan sowieso geen kwaad. Chelsea won dinsdagavond weliswaar met 2-0 van AFC Bournemouth, maar staat na vijftien wedstrijden op de achtste plaats in de Premier League.

Daarmee is het nog niet klaar voor de ploeg van Graham Potter. Naar verluidt winkelt het rustig verder. Volgens Italiaans transferexpert Fabrizio Romano vertrekt Christopher Nkunku aankomende zomer naar Stamford Brigde en staat ook WK-revelatie Enzo Fernández in de concrete belangstelling.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!