Nieuws

'Transfer Frenkie de Jong niet langer bij voorbaat uitgesloten door Barcelona'

'Transfer Frenkie de Jong niet langer bij voorbaat uitgesloten door Barcelona'

17-12-2021 13:24

Frenkie de Jong kan het slachtoffer worden van de vernieuwingen die FC Barcelona in de komende transferperiodes wil doorvoeren. De gevallen Spaanse grootmacht staat niet onwelwillend tegenover een vroegtijdig vertrek van de Oranje international.  

Het Spaanse Marca weet dat Dat De Jong mag vertrekken bij de Blaugranas, wanneer een club bereid is een flinke transfersom voor de ex-Ajacied neer te tellen. 'Zijn prestaties dit seizoen zijn ondermaats en om die reden beschouwt de clubleiding hem niet langer als onaantastbaar', schrijft de krant.  

Een transfer van De Jong ziet de club uit Catalonië 'als een mooie kans om geld te verdienen', vervolgt het dagblad. De krant stelt dat de Nederlander een gigantische kostenpost voor de noodlijdende club vertegenwoordigd. De begaafde middenvelder kost Barcelona dertig miljoen euro per seizoen, als de afschrijving op de transfer en de salariskosten bij elkaar opgeteld worden.  

Met talenten als Pedri, Nico González en Gavi in de gelederen, denkt de noodlijdende club voldoende alternatieven hebben om een eventueel vertrek van De Jong op te vangen. 'De continuïteit in het spel van de Nederlander niet meer zo essentieel is als in het eerste seizoen onder Koeman', besluit het medium.  
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!