Reactie

Amrabat kijkt terug op 'gekkenhuis' en looft Regragui: 'Dat heeft hij slim gedaan'

Amrabat kijkt terug op 'gekkenhuis' en looft Regragui: 'Dat heeft hij slim gedaan'

20-12-2022 08:25

Nordin Amrabat kijkt met 'ongelooflijk veel trots' terug op het WK in Qatar. De aanvaller die zelf niet in actie kwam als speler genoot van zijn Marokko en met name van zijn broertje Sofyan Amrabat, waar een grote rol voor was weggelegd.

Het verhaal van Marokko is bekend. Nadat de wedstrijden tussen Kroatië en België in een gelijkspel waren geëindigd en Canada werd verslagen, eindigden de Leeuwen van de Atlas als groepswinnaar. In de achtste finale werd Spanje na strafschoppen verslagen, waarna ook Portugal de bietenbrug op ging in de kwartfinale. In de halve finale was Frankrijk een maatje te groot, maar dat mocht de pret niet drukken.

"Dit heeft voor ongelooflijk veel trots gezorgd, het was een gekkenhuis", begint Nordin in gesprek met Voetbal International. De voormalig speler van PSV heeft veel bewondering voor bondscoach Walid Regragui, de gronlegger van het Marokkaanse succes. "Regragui is erin geslaagd om de jongens te raken. Ik vind het echt knap, want hij heeft heel weinig tijd gehad om alles erin te slijpen."

Een belangrijke kracht in het elftal van Marokko was Sofyan Amrabat, iets waar grote broer Nordin met volle teugen van genoot, maar niet van staat te kijken. "De afgelopen drie jaar in Italië viel hij al vaker op in wedstrijden tegen topclubs. Dan werd hij vaak uitgeroepen tot Man of the Match. Ik wist dat hij het in zich had", aldus de aanvaller, die wederom de loftrompet steekt voor Regragui. "Sofyan voelde dat hij belangrijk was voor de bondscoach. Dan ga je voor zo iemand door het vuur, dat hij heeft de trainer slim gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s