Nieuws

Ferdinand gecharmeerd van Fransman: 'Eén van de beste spelers van het toernooi'

Ferdinand gecharmeerd van Fransman: 'Eén van de beste spelers van het toernooi'

17-12-2022 12:44

Rio Ferdinand is erg gecharmeerd van Antoine Griezmann. Volgens het Manchester United-icoon is de Fransman van Atlético Madrid zowel in aanvallend als verdedigend opzicht van cruciaal belang voor zijn vaderland.

Rio Ferdinand heeft in de YouTube-show FIVE lovende woorden over voor bondscoach Didier Deschamps, die volgens de Engelsman geweldig heeft gezien wat de kwaliteiten van Griezmann zijn. "Hij is ongelofelijk. Hij speelt zo diep. Hij is één van de beste spelers van het toernooi. Verdedigend is hij zó belangrijk. Didier Deschamps heeft het goed gezien", klinkt het.

De kilometervreter van Frankrijk blijkt dit WK dé sleutelspeler te zijn bij de nationale ploeg van Frankrijk. Griezmann speelde tot dusver 467 minuten verdeeld over zes wedstrijden. In deze duels leverde hij drie assists, de aanvaller van Atlético Madrid vond nog niet het net.

Griezmann speelde tegen Marokko zijn achttiende WK-interland voor Frankrijk. Daarmee liet hij Fabien Barthez en Thierry Henry (beiden zeventien) definitief achter zich. Enkel ploeggenoot Hugo Lloris heeft Frankrijk met negentien wedstrijden vaker vertegenwoordigd op een wereldkampioenschap.