Nieuws

Cruyff geeft duidelijkheid inzake toekomst De Jong: 'De tijd is veranderd'

Cruyff geeft duidelijkheid inzake toekomst De Jong: 'De tijd is veranderd'

07-12-2022 22:44

Jordi Cruyff heeft verzekert dat Frenkie de Jong nog wel even bij FC Barcelona speelt. De sportief directeur geeft aan dat er destijds sprake was van 'een economische kwestie en niet van een sportieve' en geniet van de prestaties van de Nederlandse dribbelaar op het WK met Oranje.

Afgelopen zomer was er veel te doen om De Jong. Barcelona zat in de penarie door de financial fair play-regels van de La Liga, waardoor de club spelers van de hand moest doen. De Nederlander leek lange tijd één van die spelers die daar toe behoorde omdat hij een grote transferwaarde vertegenwoordigde. Tot een vertrek is het uiteindelijk niet gekomen, iets waar de Catalanen nu blij mee zijn.

"In het voetbal zijn er momenten die niet alleen worden bepaald door voetbalkwesties", begint Cruyff in gesprek met het Spaanse SPORT. "De fair play-situatie, niet iedereen begrijpt het. Er zijn wekelijks veranderingen en daardoor zijn er situaties en beslissingen die niet alleen te maken hebben met voetbal, maar de tijd is veranderd en dat speelt nu geen rol meer."

"De realiteit is dat Frenkie de Jong is gebleven en hij is een geliefde speler", volgt de Nederlandse bestuurder, die weer terugkomt op de tijd waarin de situatie zich afspeelde. "Het waren marktmomenten die niet alleen bij Frenkie spelen, maar bij iedereen. We moesten ons aan de fair play houden want wanneer we dit niet deden zijn de gevolgen enorm. Fair play dwingt je om beslissingen te nemen. Het verkleinen van de verschillen is de beste daad die we hebben verricht", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!